Comment faire Savoureux Pan con tomate

Pan con tomate. Photo by Alex Lau, food styling by Susie Theodorou, prop styling by Aneta Florczyk Spoiler alert: We broke with tradition.. Pan con Tomate (Bread with Tomato) is sometimes called Pan a la Catalana in other parts of Spain. It is one of the simplest, the most well-loved, the most widely eaten and the most famous dishes from Cataluña.

Pan con tomate Pan con tomate, also known in Spain as pan tumaca or pa amb tomàquet in Catalan, is toasted bread topped with juicy tomatoes, extra virgin olive oil, garlic, and salt. In Spain, pan con tomate is (almost!) its own food group. Its rich social value lies in its use as a favorite mid-morning snack or second breakfast among Spaniards, bringing them together to keep blood sugar high before eating. Vous pouvez avoir Pan con tomate utilisant 8 Ingrédients et 3 instructions. Voici comment vous réalisez ça.

ingrédients de la recette Pan con tomate

  1. Vous avez besoin 4 of tartines de pain de campagne.
  2. Vous avez besoin 2 of tomates mûres.
  3. Préparer 1 of bouquet de persil.
  4. Préparer 2 gousses of d'ail.
  5. Préparer 2 cuillères à soupe of d'huile d'olive.
  6. C'est 4 of tranches de jambon basque au piment d'Espelette.
  7. Vous avez besoin 1 cuillère à café of piment d'espelette.
  8. Vous avez besoin of sel de guérande.

Pan con tomate is a great snack on its own, but even better when topped with some salty Manchego, nutty jamón, or briny anchovies. For Tertulia's version, use a box grater to shred the best tomato you can find. Add salt and a big drizzle of fruity Spanish olive oil, then a little less of sherry vinegar. Pan con tomate - "bread with tomato" - is a Spanish tapas classic.

Pan con tomate instructions de recette

  1. Incisez les tomates en croix, saupoudrez les de sel de guérande, enfournez pour 20 minutes à 200°. Quand les tomates sont cuites, sortez-les du four et laissez refroidir..
  2. Toastez les tranches de pain de campagne. Dans un saladier, hachez le persil, ajoutez les gousses d'ail pelées et coupées en dés. Salez au sel de Guérande, ajoutez l'huile d'olive et mélangez. Pelez les tomates, puis écrasez-les et mettez dans une passoire pour égoutter le surplus de jus. Ajoutez la concassée de tomate dans le saladier et mélangez bien. Saupoudrez de piment d'Espelette..
  3. Sur le pain grillé, déposez une couche de tomate, puis disposez la chiffonnade de jambon. Gardez au frais jusqu'au moment du service. Astuce : si vous aimez le goût de l'ail, vous pouvez aussi frotter le pain grillé avec une demie gousse d'ail avant de déposer la concassée de tomates..

It's a super easy combination but it transforms plain old bread into a tasty side or base for an open sandwich. Pan con tomate is just about as humble as tapas can get. It's got only five ingredients—bread, tomato, olive oil, garlic, and salt—and requires barely any actual cooking, yet it's precisely this simplicity and restraint that make it such a perfect end-of-summer dish. Pan con tomate is just about as humble as tapas can get. It's got only five ingredients—bread, tomato, olive oil, garlic, and salt—and requires barely any actual cooking, yet it's precisely this simplicity and restraint that make it such a perfect end-of-summer dish.

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