Recette: Savoureux Gâteau basque

Gâteau basque. Originally from the Pyrenees region of France, they brought with them a treasured recipe called gateau Basque, a tart that is traditionally filled with either pastry cream or black cherry jam. Martha's recipe combines the best of both worlds and calls for pastry cream and brandy-soaked cherries. In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, and salt.

Gâteau basque The gâteau basque: a true pleasure from the Pays Basque that's become hugely popular outside its borders. This golden cake, with it crusty and pleasantly sandy crust, is unequally regal, whether stuffed with pastry cream, black cherry, or almond cream. Go to the Basque Country and you might be lucky enough to come across a txoko. Vous pouvez cuisiner Gâteau basque utilisant 15 Ingrédients et 6 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.

ingrédients de la recette Gâteau basque

  1. Vous avez besoin of Gâteau.
  2. C'est 250 g of farine.
  3. C'est 180 g of sucre.
  4. C'est 125 g of beurre découpé en morceaux.
  5. Préparer 1/2 of paquet de levure.
  6. Préparer 1 of oeuf entier + 1 jaune.
  7. Vous avez besoin of Du rhum.
  8. C'est of Zeste d'un citron.
  9. C'est of Crème.
  10. C'est 2 of jaunes d'oeufs.
  11. Préparer 2 c of à s de sucre.
  12. Préparer 2 c of à s de farine.
  13. Vous avez besoin 1/4 litre of lait.
  14. Vous avez besoin of Beurre.
  15. C'est of Rhum.

These are secret societies devoted entirely to cooking. The members gather regularly to prepare fabulous dishes, and try to outdo each other! So it makes sense that Basque culture would have created its own superhero cake recipe. A gâteau Basque is a buttery almond-flavored cake filled with a layer of pastry cream for a beautiful contrast of crumbly and creamy layers.

Gâteau basque pas à pas de recette

  1. Préparation du gâteau : Mettre tous les ingrédients dans un saladier et mélanger jusqu'à obtenir une pâte. La mettre au frigidaire un petit moment jusqu’à ce qu’elle devienne un peu dure..
  2. Préparation de la crème : Faire comme une béchamel et à la fin ajouter le sucre et le rhum. Il faut que ça ressemble à une crème pâtissière.
  3. Prendre la pâte et la couper en 2 : une partie un peu plus grande que l’autre. Beurrer et fariner un peu le moule et y mettre la pâte. Mettre la plus grande partie de la pâte dans le moule et remonter un peu sur les bords, ajouter la crème. Mettre dessus l’autre morceau de pâte restant Rabaisser les bords pour que cela recouvre bien le gâteau. Joindre bien les bords et les souder pour que la pâte ne sorte pas..
  4. Passer sur le dessus du gâteau du jaune d’œuf que le gâteau puisse bien dorer. Faire des dessins à l’aide d’une fourchette.
  5. Cuire 30 minutes à 200 degrés.
  6. Note : pour que le gâteau soit plus moelleux, doubler la quantité de crème pâtissière.

Chef Alex Raij flavors her pastry cream with lemon for. Gateau Basque (French Custard or Jam Tart) Be the first to review this recipe. Another great recipe from Dorie Greenspan. It's not overly sweet and can be enjoyed any time of day. This relatively simple custard filled cake has a dedicated following within Basque communities.

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