Recette: Parfait Pain de mie
Pain de mie. Pain de Mie This delicious, fine-grained loaf is perfect for sandwiches and toast — including French toast and melba toast. Pain de mie Sandwich Bread dough at the end of bulk fermentation At the end of bulk fermentation the dough will have risen significantly in the bowl and show signs of smoothness. If you wet your hand and gently poke and pull at the dough, it'll feel more elastic and strong.
For toast (and French toast), sandwiches (including our favorite, grilled cheese), and the best bread-and-butter ever, you simply can't beat pain de mie. Simply put, Pain de Mie is the French version of sandwich bread. Beyond that, Pain de Mie is the cheaper, more economical cousin of French breads. Vous pouvez cuisiner Pain de mie utilisant 7 Ingrédients et 9 instructions. Voici comment vous réalisez ça.
ingrédients de la recette Pain de mie
- Préparer 500 g of farine T55.
- C'est 20 g of levure boulangère fraîche.
- Vous avez besoin 50 g of beurre fondu.
- C'est 10 cl of d'eau.
- C'est 10 g of sel fin.
- Préparer 20 g of sucre.
- C'est 20 cl of lait tiède.
Compared to the usual types, Pain de Mie is sweeter. The crumbly texture that it owes its name to is due to the smaller air pockets found in its dough. Combine all of the ingredients, and mix and knead them—by hand, mixer, or bread machine—to form a smooth, supple dough. Pain de mie means "bread of the crumb" in French, and it's called that because of how the bread is baked; the vessel that holds the dough creates a finished product with very little crust and almost all crumb.
Pain de mie instructions de recette
- Préparer tous les ingrédients.
- Dissoudre la levure dans le lait tiède bien mélanger.
- Ensuite mettre la farine dans la cuve du robot, faire un puit, versez le sucre et le sel. Ajoutez le lait+levure, l'eau et le beurre fondu..
- Mélangez au crochet, vitesse 1 pendant 1min, passez a vitesse moyenne. La pâte doit se décoller de la parois de la cuve au bout de quelques minutes..
- Laissez poussé dans un endroit tiède pendant 1 heure Dégazer la pâte avec le point Graissez le moule avec un peu d'huile.
- Façonnez la pâte en forme de paton rectangulaire sur un plan de travail fariné Mettre dans le moule et fermer le couvercle au 3/4.
- Laissez poussé encore 30min La pâte doit monter au 3/4 du moule. Fermer complètement le moule.
- Enfournez dans un four préchauffé à 220 degrés, puis baisser a 180.C Pendant 45min.
- Au terme de la cuisson, enlevez complètement le couvercle et démoulez sur une grille..
The butter and milk make this a soft and malleable dough, which is supported by the pan it's baked in. Pain de Mie (also called Pullman Loaf - we'll talk about why later) is a fluffy, fine crumbed bread with the thinnest possible crust. It's perfect for French Toast, sandwiches, Texas Toast, and melba toast. Even kids that won't eat homemade bread generally love this recipe. This is perfect for s'mores stuffed French toast!
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